[O2FL] Świeci kontrolka hamulców, potrzebny nr kostki
Panowie, sprawa następująca - zapaliła się kontrolka od hamulców, no to pierwsza sprawa skoda na lewarek i dawaj zdejmować koło od kierowcy z przodu. Widok niesamowity, wiszą same przewody od czujnika zużycia klocków, brakuje kostek, zarówno części tej co jest z klockami i tej co jest od strony budy. Zapewne coś tam się wplątało i wyrwało złączone obie kostki. Klocki z przodu przed zimą i tak będę wymieniać bo już za wiele nie zostało po kontroli wizualnej więc z nowymi będzie nowa kostka do wpięcia ale z drugiej strony braknie kosteczki. Pytanie moje.... ma ktoś jakieś numerki z takiej kostki żeby dokupić ? Bo pewnie będzie tak że jak będę miał kostkę i nowe klocki to wszystko poskładam do kupy i będzie banglać, proszę o pomoc w tej sprawie.
Była O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Wtyczka od strony samochodu ma numer 1J0 973 802, do tego dwie gumki uszczelniające 357 972 740 E, dwa piny ( czyli jeden kabelek serwisowy 000 979 132 E ) i osłona gumowa 1J0 906 102.
Całość w ASO wyjdzie jakieś 30-35 pln.
Możesz też kupić praktycznie to samo na Allegro za 10 pln ( wpisz na alledrogo "1J0973802" ) + osłona gumowa.
No właśnie póki co tak zrobiłem że wyłączyłem tą kontrolkę na zegarach ale chcę po wymianie klocków na nowe doprowadzić do stanu "fabrycznego", co by poinformowało mnie za jakiś czas o kończących się okładzinach.
Komentarz